lunes, 3 de febrero de 2014

PRÀCTICA 1: El Blog


La primera pràctica d'aquesta assignatura consisteix en la creació d'un Blog, on penjarem resums sobre els temes de teoria treballats a classe, més aportacions nostres com ara vídeos, enllaços, etc. sobre els mateixos, i d’altra banda, tindrem les diferents pràctiques realitzades, amb els seus corresponents explicacions.

En primer lloc, per a l'elaboració d'aquest bloc, utilitzarem el navegador Motzilla Firefox per evitar qualsevol error a l'hora d'utilitzar els diferents programes i / o aplicacions. Utilitzem la pàgina Blogger on seguirem els següents passos:
  1. Introduïm el nostre correu de Gmail.
  2. Seleccionem l'opció "Continuar a Blogger".
  3. Fem "clic" sobre l'opció "Blog Nou".

Una vegada que hem fet aquests tres passos, ens trobem amb un quadre on afegirem el títol del nostre blog, posant el nostre nom i la inicial del nostre cognom si es repeteix amb el nom de qualsevol altre company del grup, pel que en aquest cas serà: dcyadesaraca i la direcció del bloc: http://dcyadesaraca.blogspot.com.es/ . Si per algun motiu no es troba disponible afegirem nombres fins que sigui acceptada.

A continuació, seleccionem l'opció "Crear Blog" i ja tenim el nostre blog creat.

El següent pas, és la creació d'un post, el qual serà diferent en cada treball que realitzem i també necessiten una etiqueta. Per exemple, el primer post, és la pràctica 1, on expliquem la creació del bloc, per tant, quan realitzem la pràctica 2, hem de crear un post nou. Per a això seguirem els següents passos:
  1. Seleccionem l'opció "Nova Entrada".
  2. Afegim a l'opció "Entrada" el títol, en aquest cas: Pràctica 1: el Blog.
  3. Cliquem l'opció "Redactar" i escrivim el nostre text.

La barra d'eines que trobem és la que podem veure en aquesta imatge:



  • Per afegir enllaços punxem en la icona "Enllaç" i després publicar.

  • Per afegir imatges punxem en la icona:  


Podem pujar des de l'ordinador, el bloc, Àlbums web de Picasa, el telèfon, la càmera web o un URL. Després de seleccionar la imatge cliquem a Desa i Publica.

En el cas que la imatge no siga la nostra, hem de posar la seua font.
  •  Per afegir vídeos punxem en la icona:

Podem pujar vídeos de diferents llocs: Youtube, telèfon o càmera web.
Si és des de Youtube, primer inserim un títol, seleccionem el vídeo, guardem i publiquem.

Quant a les diverses activitats que ens ofereix Blogger trobem per exemple:






En Entrades, tots els posts que escriurem.
En Comentaris podem saber quanta gent comenta els nostres posts.
A Google+ podem compartir el nostre blog amb Google.
En Estadístiques podem saber quanta gent visita el blog, des d'on ho fan, etc.
En Disseny, ho expliquem més endavant.
En Plantilla, ho expliquem més detalladament a continuació.
En Configuració tenim diverses opcions com ara fer públic o privat el nostre blog.





D'altra banda, també podem personalitzar el nostre blog amb l'opció "Plantilla" que podem veure a la imatge anterior.

Si cliquem seleccionem l'opció "Personalitzar" i ens trobem amb el següent:




En l'opció "Fons" podem pujar una imatge des del nostre ordinador o escollir d'entre les que ens ofereix Blogger:



En l'opció "Ajustar ample" podem canviar l'amplada del propi bloc i del post.



En l'opció "Disseny" escollim el cos i el peu de pàgina del bloc, en aquest cas el tercer model i el segon, respectivament.



Finalment, amb l'opció "Avançat" podem modificar diversos aspectes com el fons, títol del bloc, enllaços, text de la pestanya, etc.



Dins de l'opció de "Disseny" de Blogger, tenim la possibilitat d'afegir Gadgets. Simplement cliquem a "Disseny" i en "Afegir un Gadget", amb el que ens sortirà aquest quadre d'on seleccionem els gadgets que ens interessen:


Entre els necessaris per al nostre bloc tenim:
  1. Botó +1: permeteix als usuaris recomanar de forma pública el nostre blog a la web. El comparteixen amb els seus cercles o de forma pública i et permet a tú com a autor del blog obtindre un nombre de lectors majors. Per a ficar-lo, únicament has de clicar en DISSENY, AFEGIR UN GADGET i escollir Botó+1, configureu la grandària i l'anotació que és de lliure elecció i guardeu.
  2. Entrades populars: serveixen perquè la gent sàpiga quienes són les entrades més importants del blog, les que han sigut més visitades.
  3. Estadístiques del blog: la seua funció és indicar el nombre de visites que reb el blog.
  4. Quadre de cerca: serveix com a buscador. Per a afegir-lo posem com a títol per exemple CERCADOR i seleccionem totes les pestanyes.
  5. HTML / JAVASCRIPT
  6. Enquesta: ens serveix a nosaltres, com a autors del blog, per a saber com és valorat el mateix pels visitants. Hem de ficar una pregunta i una resposta, encara que hi ha moltes opcions per a dur a terme aquesta avaluació.


      7. Llista d'enllaços: Per a ficar aquest gadget hem de posar un títol, nombre de elements que volem mostrar, ordenació, nom i URL, com per exemple:


      8. Etiquetes: tenen la funció de classificar la informació, és a dir, tindre les entrades diferenciades per temes o continguts. 

      9. Llicència Creative Commons (dins de Javascript):
          Per a afegir aquest gadget, busquem a google "Creative Commons Català-Choose a License" o podem anar directament a la pàgina amb aquest enllaç: http://creativecommons.org/choose/?lang=caA continuació, marquem les seguents caselles:



En aquesta segona imatge podem observar què és el que hem de seleccionar i copiar per a pegar posteriorment en HTML/JAVASCRIPT. Per arribar ací, agafem l'opció de Disseny, després "afegir gadget" i el cerquem. Aleshores, peguem on posa contingut, fiquem en el títol LLICÈNCIA i guardem.


D'altra banda també podem utilitzar Slideshare per a fer ús de presentacions. Per a instal·lar-lo podem fer-ho des d'ací http://es.slideshare.net/, primer cliquem en l'opció de "share" (compartir), després escollim "insertar", acceptem l'opció de "Generate embed code for https site" i copiem:


A continuació ho peguem, per exemple, en una nova entrada, en l'opció de HTML que al mateix temps apareixerà a la de REDACTAR.
També per a canviar el tamany podem modificar en l'opció de HTML on posa "hight" i "widgh".



APORTACIONS PERSONALS:

Com a conclusió, seguint aquestes pautes veuràs que és molt fàcil crear el teu propi blog. 

He de dir que aquesta activitat ens servirà com a futurs docents per a saber utilitzar les noves tecnologies i poder ensenyar als nostres alumnes com utilitzar-les adequadament i que les consideren com una bona eina de treball per a cercar informació, aprendre nous coneixements, etc. 

També podem fer servir el blog per a compartir, les nostres experiencies d'aula amb altres companys de professió o per a aprendre sobre qualsevol tema que ens interesse per a aplicar-lo a la nostra aula.

És important que aprenguem a emprar-les perquè la tecnologia cada vegada està més avançada i està prenent molta importancia a l'àmbit de l'educació, per la qual cosa hem de ser uns professionals qualificats amb destreses digitals per a sacar el màxim profit d'un recurs molt beneficiós.

Encara que no tot és positiu ja que si no s'empren amb responsabilitat poden crear molts conflictes, com ara que els xiquets passen massa hores davant de l'ordinador, la tablet, el smartphone,etc. i deixen de banda altres activitats altaments profitoses per a ells, com l'esport, els llibres..., que els permeten adquirir coneixements nous al mateix temps que desconnecten la ment de les seues tasques escolars.

No hay comentarios:

Publicar un comentario