sábado, 8 de febrero de 2014

PRÀCTICA 2: Google Drive/Docs.


La segona pràcica tracta sobre Google Drive o també conegut com a Google Docs, un servei d'allotjament d'arxius que ens permet crear documents i presentacions, entre altres.

Primerament, busquem a google: GOOGLE DRIVE, entrem i ens troben amb el nostre compte de Gmail. Entre les opcions que trobem per a treballar amb aquesta pàgina, tenim:

L'opció del document és molt pareguda a la que usem en word, la barra de ferramentes és pràcticament la mateixa. Per a crear un document, cliquem i ens eixirà:



En arxiu podem compartir el document,canviar-li el nom, fer una altre nou, obrir un arxiu anterior, crear una còpia, ver historial de revisió, seleccionar l'idioma que vols, descarregar el document en diferents formats, publicar en la web, enviar per correu electrònic als col·laboradors, enviar per correu electrònic com arxiu adjunt, configuració de pàgina i imprimir:


En el cas de publicar en la web, no és molt recomanable perquè no queda bé, però si volem podem publicar l'arxiu al nostre blog. Per a fer això trobem:



En l'opció de enviar a col·laboradors, con posa pivat, canviar escollim la segona opció, en invitar fiquem el correu de les persones a les que volem enviar el document, acceptem la casella d'enviar una copia i compartim i guardem.

Un altre aspecte que podem utilitzar és la PRESENTACIÓ, que pot ser utilitzada per a presentar un treball. És com un PowerPoint. Pots elegir un fons, ficar imatges, diferents dissenys de les diapositives,etc. A més, també està l'opció de publicar-la en la web.




També podem crear un FORMULARI. Simplement fiquem un títol, per exemple: preguntes sobre les TIC, escollim un disseny, com ara el predeterminat i acceptem. A continuació surteix la següent imatge:


Fiquem un títol i el tipus de respotsta que volem, hi ha textos, tests, etc. i cliquem en OK. Si afegirm elements, seleccionem de la següent llista la opció que vullguem:


Després cliquem en seleccionar destinació de les respostes i veiem:



Una vegada l'hem creat, cliquem en veure respostes i ens emporta a la nova fulla de càlcul d'Excel.


APORTACIONS PERSONALS:

Google Drive és un servei molt útil per a nosaltres com a estudiants perquè ens permet poder fer treballs en grup amb companys sense haver de reunir-nos o anar juntant cada part del treball que cada component del grup haja fet, la qual cosa sempre du problemes i necessita molt de temps.
L'avantatge que trobem es que al crear el document en aquesta pàgina, cada component pot escriure la seua part i la resta pot veure què és el que escriu, quines són les modificacions que s'han fet o qui i en què moment els ha fet.
També podem crear un xat per a que els components parlen entre sí i es pregunten dubtes que tinguen. Després únicament un del grup descarrega el document en el format que vullga sense que ningú s'haja d'encarregar de juntar-ho tot, encara que a voltes és necessari arreglar-lo per a posar màrgens de colors o qualsevol aspecte que el grup decidisca.

Com a futurs docents, també pot tindre aquesta utilitat per a preparar presentacions, resultats de possibles investigacions, compartir documents, etc. i a més de ser una ferramenta molt útil és molt fàcil de manejar i treballar.

Ací aporte un video tutorial per si vols més informació sobre aquest servei online:


Espere que us servisca per al vostre treball i us animeu a utilitzar-lo.

No hay comentarios:

Publicar un comentario