domingo, 2 de marzo de 2014

PRÀCTICA 4: PowerPoint i Conte Multimèdia




En aquesta pràctica treballarem amb el programa de Microsoft de PowerPoint i crearem un conte multimèdia que pot ser tant adaptat d’un conte que ja existeix o inventat per nosaltres mateixos que contarà amb un final alternatiu a banda del del propi conte. El conte ha de ser dirigits per a xiquets d’entre 6 i 9 anys.

En aquest cas el conte que he triat ha sigut “L’aneguet lleig” dirigit a xiquets de 6 anys.

Caldrà afegir transicions, animacions, text, imatge, so i bibliografia d’on hem tret la informació necessària per a l’elaboració del nostre conte.

Abans de fer el conte, evidentment hem de saber com funciona PowerPoint, la barra de ferramentes del qual canvia segons la versió del mateix.


La versió que utilitzaré serà la de 2007 i entre les múltiples opcions que tenim, trobem:



  • Inici: En aquesta opció podem afegir diapositives, elegir el seu disseny, el tipus de lletra, el color, la justificació, la sangria, enumeració, formes, etc. com podem observar a les imatges.


  • Inserir: en aquesta opció podem afegir taules, imatges, formes, gràfics, hipervincles,etc... 




Per afegir una imatge cliquem sobre l’opció, escollim la que volem i apareixerà un altre quadre per a poder modificar-la:




Per a inserir un hipervincle cliquem sobre la icona i seleccionem l’opció que volem en cada moment. Les possibilitats apareixen en aquesta imatge:


D’aquesta manera, al meu conte he ficat imatges amb hipervincles per a que amb l’opció de “Acció”simplement passant el ratolí per damunt ens du a la diapositiva que nosaltres volem. També podem escollir que fasa un so o no.

En inserir vídeo, podem elegir ficar-ho des de l’ordinador o des de la web. El matei passa si volem afegir un so.

  • Disseny: ací podrem elegir el disseny que volem aplicar a la presentació, canviar el color, afegir diferents efectes, estils de fons, etc.





  • Animacions: podem afegir diferents moviments quan canviem de diapositiva, afegir so, modificar la velocitat, etc.



  • Presentació amb diapositives: ací és on podem donar a començar la presentació, o bé des del principi o des d’una diapositiva en contret. 




  • Revisar: en aquesta opció podem revisar l’ortografia, escollir l’idioma,etc.


  • Vista: ací podem modificar la configuració de les diapositives, disposició, etc.



  • PDF Architect: en aquesta opció podem convertir el PowerPoint en un document PDF.



Després d’aquesta orientació per a utilitzar PowerPoint, he elaborat el meu conte a partir del visionat del cort a Youtube:


Les imatges les he tret de captures de pantalla del vídeo i d'aquestes pàgines:


El so que he usat ha sigut creat per mi mateixa.

Com a futurs docents, podem utilitzar el PowerPoint per a fer les explicacions a la nostra aula, per a que els alumnes puguen fer exposicions a la resta de companys sobre qualsevol tema, etc.

Aguarde que us haja agradat la explicació i que utilitzeu aquest recurs a les vostres aules!

No hay comentarios:

Publicar un comentario