domingo, 4 de mayo de 2014

PRÀCTICA 7: PHOTOPEACH







És un servei gratuït a la xarxa que permet contar històries amb diapositives en les quals es combinen imatges, text i so. És com un PowerPoint molt senzill, posant un títol al començament i amb l’opció de col·locar text tant baix de la diapositiva con al mig. També es podem fer preguntes i ser usades com una eina per fer una exposició i al final fer unes preguntes d’avaluació.  L’únic inconvenients que es pot trobar seria el nombre de diapositives unes 22 o 23 com a màxim.   

Per a usar-lo, anem al nostre cercador i fiquem "Photopeach" o ens clavem al següent enllaç:


En la primera entrada veurem el següent:
 




A continuació ens enregistrem on posa Photopeach for Educator i dintre en “Sign up” omplint les dades que demana :

 
Una vegada enregistrats ens fixem en la barra de ferramentes per a veure quines opcions tenim per a treballar.





En Home: tenim les presentacions que haguem vist, comentat, creat nosaltres mateixos etc. i a més pots veure les visites que tens a les teues presentacions, si et deixen comentaris, pots seguir o encontrar amics, etc.





En My Shows: tens les presentacions que hages creat i en “my favorites” les que hages marcat com a tal.

En Explore: pots cercar presentacions de diferents temàtiques.




En Creators: que és lo mateix que “followers” tens les publicacions més comentades, les més destacades, més vistes,noves cares, etc.





En Settings: tenim les dades del compte que podem canviar quan vulguem: nom d’usuari, foto, email, posar qualsevol cosa sobre nosaltres, blog, twitter, localització, si volem rebre comentaris i subscriure’ns a les noticies que hagen dins de photopeach.
 





Change password es per si volem canviar la nostra contrasenya i en Detele Acount, per a esborrar el compte. 

En Help: trobem una guia per a aprendre a utilitzar photopeach.

En Log out: ens eixim del compte. 

A continuació, explicaré com fer una presentació.

Anem a home i cliquem on posa “Upload photos” i escollim de la carpeta del nostre ordinador les imatges que volem posar-hi i acceptem i apareixerà el següent:


Desprès fiquem un títol per a la presentació i escollim si volem posar música o no. Si no ens agrada cap de les que ens ofereix podem cercar a Youtube i ficar-la. La melodia serà per a tota la presentació.





A continuació podem editar la presentació si no ens agrada com a quedat.




En el meu cas he marcat presentació pública per a que tots puguen veure el meu treball i categoria d’educació. 

En Edit caption and photos podem afegir diapositives, canviar l’ordre de les imatges, esborrar-les, duplicar-les, afegir text al mig de la diapositiva o baix, crear qüestions i modificar la velocitat de la presentació:




En edit music i titol: canviar la cançó per un altra o eliminar-la si al final no volem cap.

En add photos afegim més imatges si volem, les seleccionem de la carpeta de l’ordinador i acceptem.

En Manage Comments tenim l’opció de permetre o no que la gent que vega la presentació puga comentar-la o no.





En delete this show esborrem la presentació.

En download the show la descarreguem.

També tenim l’opció de manar la presentació per Facebook, Twitter, MySpace, correu electrònic, per a posar al blog i per a descarregar:




La pràctica que haviem de realitzar amb photopeach era individualment ,escollir un cicle de primària i un tema qualsevol, afegir 4 preguntes i comentar la de la nostra parella de lino it.

Jo he escollit el tema del reciclatge aprofitant que enguany era l’any del reciclatge i la companya a la que li he comentat el seu treball es Alicia Requena.

Aquesta és la meua presentació:


El Reciclatge on PhotoPeach

APORTACIONS PERSONALS:



Aquest tipus de servei gratuït és una ferramenta molt útil al sistema educatiu perquè ofereix al docent una manera diferent de recolzar el tema que haja explicat mitjançant imatges,text, so, preguntes, etc. i així capta l’atenció dels alumnes durant més temps i més fàcilment. Pot emprar aquest recurs per a avaluar als alumnes i veure si realment han entès les explicacions o no. 

L’activitat que hem fet nosaltres, és un exemple molt adequat sobre l’ús que li podem donar i a més hem observat que és molt fàcil manejar la pàgina i crear la presentació, però l’únic inconvenient que trobe és que no es poden afegir moltes diapositives per la qual cosa hem d’explicar conceptes curts o emprar la presentació únicament per a ampliar una mica o simplement fer activitats i ser avaluats.

Ací deixe una presentació a través de SlideShare sobre propostes didàctiques amb photopeach per si voleu saber quin paper té aquest servei en l’àmbit educatiu. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario