domingo, 2 de marzo de 2014

PRÀCTICA 3: Mister Wong



Mister Wong és un cercador social amb el qual podem buscar enllaços sobre diferents temes que ens interessen i afegir-los com a favorits. L’avantatge que trobem és que no és necessari registrar-nos per a poder fer ús de la pàgina, però evidentment la informació a la que tenim accés és molt més reduïda que si estiguérem registrats.


Primerament, si volem entrar hem de cercar al nostre navegador “ Mister Wong- cercador social-” , cliquem i ens sortirà la següent imatge:



En la barra de ferramentes trobem 7 opcions:



  • Inici: on apareixen els marcadors més recents.
  • Registrar: amb aquesta opció es permet que nous usuaris creen un compte en Mister Wong.
  • Inici de sessió: una vegada fet el registre a la pàgina, amb aquesta opció s’accedeix.
  • Grups: aquesta opció permeteix compartir marcadors de diferents temes amb gent que també està interessada en eixos mateixos temes. En la pàgina, a la part dreta apareix l’opció de crear un nou grup i hem de ficar un nom, una descripció i fer-los públics o privats. També podem buscar grups i fer una discussió.

  • Coses: amb aquesta opció tenim diferents ferramentes com per exemple, la possibilitat d’afegir al nostre navegador altres marcadors. També podem afegir plug-ins, que són aplicacions extra que incorpora el navegador per a poder ver determinades aplicacions.
  • Ajuda: permet tindre accés a la línia d’ajuda de Mister Wong. En l’opció de marcadors tenim públics i privats, podem importar i exportar marcadors de Mister Wong al nostre navegador.
  • Blog: aquesta opció està destinada a que els usuaris puguen consultar publicacions relacionades amb noticies, actualitzacions, tutorials, etc. sobre Mister Wong. 
Si volem registrar-nos, anem a l’opció “Registrar” i fiquem el nom i els cognoms, un nom d’usuari, e-mail i contrasenya. A més, acceptem les condicions de protecció de dades i cliquem en “registrar”:




Per a culminar el procés hem d’obrir el correu i ficar l’enllaç que ens indica.


Per a saber com funciona Mister Wong, escollim un dels múltiples marcadors  que tenim en inici, per exemple aquest:



  • Si cliquem en el títol, surt l’article.
  • Anaulla” és l’autor que ha posat aquest enllaç
  • 1 usuari” ens està indicant el nombre de seguidors que té l’autor
  • En “Més informació” trobem l’enllaç però si el volem guardar com a favorit sí que necessitem estar registrats a la pàgina. 

Per a guardar-lo cliquem en “pàgina web” i ens sortirà un formulari que hem d’omplir sempre que vulguem guardar una pàgina. A més també podem afegir un comentari per a dir si és interessant, recomanable, etc. També trobem tres opcions: Compartir, Grups, Privat.

Si compartim estem publicant eixa pàgina en el llistat que apareix a l’inici.

Si cliquem en grups, doncs fem un grup per a compartir eixa pàgina amb la gent (catalogada com amics) que nosaltres vulguem.

Si el fem privat podem afegir els enllaços a favorits i apareixerà amb un cadenat indicant que únicament pots veure’l tu. 

En segon lloc, per a cercar marcadors anem a la barra de navegació de Mister Wong i tenim dos opcions:

  • Fer la cerca amb “lloc web”: tot el que apareix perteneix a Mister Wong.
  • Fer la cerca amb “favorits”: aquesta segona únicament apareixerà si estem registrats a la pàgina i serà informació que tinga la paraula que haguem posat dintre dels nostres favorits. 



En el cas d’estar registrats la barra de ferramentes canvia i a més dels que ja teníem abans, apareixen més opcions:
  • Guardar: amb aquesta opció podem afegir un marcador guardant la URL de l’enllaç. 
  • Favorits: en aquesta opció apareixen els marcadors que haguem guardat nosaltres anteriorment. A més podem editar, eliminar o recomanar-los.
  • Amicsací apareix el llistat de gent que tenim com amics que hem afegit nosaltres al nostre compte de Mister Wong. Per a afegir-los simplement omplim les dades que ens demana a la part dreta de la pàgina com podem observar a la imatge de la Fig. 2.
  • Perfil: és on podem modificar les dades del nostre compte, com el nom d’usuari, el correu, etc.





D’altra banda, si ens fixem en la part superior dreta de la pàgina veiem l’opció de correu la qual usem per a rebre i manar missatges a tota la gent que tinguem com amics, encara que també tenim una llista negra per a eliminar usuaris que tenim com amics i que ja no volem tindre’ls en eixa categoria. 


NOTA:



APORTACIONS PERSONALS:



Ací podeu trobar un tutorial per a aprendre sobre les diferents accions i opcions que té Mister Wong i es tracta de varios vídeos on t’explica en cadascú una funció:


Com a futurs docents, l’ús del cercador social Mister Wong ens pot servir per a crear un grup i compartir diferents marcadors sobre temes que estem estudiant, noticies interessants, etc i poder fer discussions amb els nostres alumnes. A més podem estar informats dels últims recursos que es donen a les aules i utilitzar-los a la nostra, al mateix temps que podem obtindre exercicis, diferents tècniques per a emprar, metodologies, materials, etc.


No hay comentarios:

Publicar un comentario