domingo, 30 de marzo de 2014

TEMA 5: La web 2.0




                                                                 Font de la imatge


En aquest tema parlarem sobre les diferencies entre la web 1.0 i la 2.0 i de les aplicacions i implicacions educatives d’aquesta última.

Per començar, cal dir que la web 1.0 es caracteritza entre altres aspectes per les seues pàgines web estàtiques, és a dir, l’usuari únicament pot llegir el contingut que troba, mai interactuar amb ell. També és necessari tindre instal·lat alguns programes necessaris per treballar una informació determinada.

D’altra banda, pel que fa a la web 2.0, aquesta es caracteritza per tindre una gran interacció entre els seus usuaris, no és necessari tindre instal·lats programes a l’ordinador per poder treballar la informació com en l’altre tipus de web, i els continguts es presenten d’una manera més visual i dinàmica.

Quant a les aplicacions educatives de la web 2.0 trobem diverses opcions com poden ser la creació i l’ús dels blocs per a compartir i crear informació, l’ús de les xarxes socials i com una ferramenta per a accedir a informació d’interès.

Per últim, tenim les implicacions educatives de la web que es caracteritzen per ser un espai social, crític i creatiu que fomenta l’expressió personal, el treball autònom i col·laboratiu i augmenta l’interès i la motivació, a més de permetre investigar i compartir recursos per a crear coneixement i aprendre.



També ofereix espais online per a publicar els continguts, ens permet elaborar materials i compartir-los amb els lectors, possibilita noves activitats d’aprenentatges i avaluació, millorant al mateix temps les competències digitals i és una bona oportunitat per a crear i gestionar xarxes de centres i professors.

APORTACIÓ PERSONAL







El pas de la web 1.0 a la web 2.0 ha suposat un canvi molt importat quant al tractament d’informació, ja que ara és possible per als usuaris interactuar amb eixa informació i compartir-la amb altres usuaris.


Per a l’àmbit educatiu, aquest fet suposa una oportunitat per als docents de poder trobar més informació sobre qualsevol tema i poder usar-la a les aules adaptant sempre el treball a les necessitats educatives del seu alumnat. També possibilita l’intercanvi d’experiències amb altres mestres i centres de les quals es poden aprendre i utilitzar diferents recursos, tècniques, estratègies didàctiques i materials útils, dinàmics i originals.

La web 2.0 té molt d’abast i per a conèixer més tenim el següent enllaç que parla sobre el que és, les aportacions que té per a l’aula, per als docents, per a l’alumnat, etc i exemples interessants d’espais web 2.0

A més deixe els següents videos on podem veure:


No hay comentarios:

Publicar un comentario