domingo, 30 de marzo de 2014

PRÀCTICA 5: LINO IT




LINO IT

Es tracta d’un suro virtual en el qual podem afegir vídeos i fotografies.

Primerament busquem en Google Lino it, ens fiquem en la primera entrada i podem observar a la part superior dreta l’opció de “Sign up” on introduïm les dades per crear el compte.




Per a registrar-nos també podem fer-ho a través de Facebook.

Una vegada hem fet aquest pas, anem a l’opció de “Login” per a entrar i omplim les dades:



Com que la pràctica que anem a realitzar es fa per parelles, utilitzarem un compte conjuntament.

La pràctica consisteix en crear un suro virtual sobre el tema que vulguem i el dividirem en 4 parts: introducció, objectius, activitats i bibliografia i solucions.

La meua parella i jo hem escollit l’àrea de matemàtiques, concretament els conceptes de suma i resta enfocats per al segon curs del primer cicle de educació primària.

El nostre treball quedaria de la següent manera:



En la introducció cal posar el que anem a tractar, a quin cicle va dirigit i el per què hem elegit eixe tema. En els objectius, cal expressar el que volem aconseguir; en activitats els exercicis que hem preparat per al nostre alumnat i en bibliografia i solucions indicar les respostes a les activitats i indicar tot al material que hem necessitar per a poder realitzar la pràctica.

Per a treballar amb lino it hem de coneixer la seua barra de ferramentes:



En l’opció my canvases és on es posen els posts i en la de crear un nou canvas on hem de fer clic per a començar i ens sortirà la següent imatge:




Escollim la imatge que volem, el tipus d’accés  públic en aquest cas perquè volem compartir-lo amb la resta de companys i amb el professor, i els detalls que els deixarem segons apareixen per defecte i arribarem al suro.




Amb aquestes ferramentes treballarem:



Per a crear els posts, els arrastrem i soltem. Omplim amb el que volem escriure, podem posar tags per a donar informació i facilitar una classificació dels apartats o continguts. Podem canviar el tipus de lletra, el color, canviar el color del fons del post, afegir emoticons, podem fer que el post aparega en una dada determinada i el podem fer privat.

Una vegada el publiquem trobem les següents opcions:



Amb el primer editem, amb el segon fiquem una dada per a que aparega, amb el tercer el manem, amb el quart manem el sticky a un altre canvas i amb l’última opció l’eliminem.

Per a afegir una imatge cliquem en l’opció i fem el mateix, arrastrem cap al suro i soltem. Ens apareixerà el següent:



Seleccionem el fitxer, la grandària i el tipus que volem.

Si volem afegir un vídeo, cliquem en l’opció i tenim el següent:



Copiarem la URL del vídeo que hem escollit on posa URL.

La tercera icona és per a arxius extra com cançons, documents en pdf, etc.



L’última icona es per a arxivar.

Amb el botó d’informació tenim les URL, links, etc. que utilitzarem per a manar al professor i per a posar al nostre blog.

Ací deixe el link per a que veieu el meu treball:


En l’opció de “els meus grups” cliquem en crear un grup nou i li fiquem nom, descripció, icona i indiquem els membres que volem que participen.




APORTACIONS PERSONALS:

Aquesta aplicació és molt útil en educació perquè permeteix elaborar suros virtuals de manera que és pràctic tant per als alumnes per a elaborar el seu treball com per al docent per a mostrar qualsevol material d’una manera més dinàmica, visual i interactiva.

És fàcil per a treballar però en la meua opinió no m’acaben d’agradar les opcions que ofereix ja que cada vegada que es mou un post, la resta que estan damunt passen darrere i tot es mou.


Ací deixe un vídeo sobre un tutorial per a treballar amb lino it.



A més aporte un enllaç sobre propostes educatives sobre lino it.


No hay comentarios:

Publicar un comentario